BÀI TẬP CÁC THÌ TIẾNG ANH + ĐÁN ÁN P2

BÀI TẬP CÁC THÌ TIẾNG ANH + ĐÁN ÁN P2

749 - 26/11/2018

Choose the best answer to complete these following sentences.

Question 1: When I last saw him, he ..................in London.

     A. has lived                   B. is living                     C. was living                 D. has been living

Question 2: Who .......... food in your family when your Mom is away?

     A. cooks                        B. is cooking                 C. has been cooking      D. cooked

Question 3: The train ...............half an hour ago.

     A. has been leaving       B. left                            C. has left                     D. had left

Question 4: Jack ................... the door.

     A. has just painted        B. paint                         C. will have painted      D. painting

Question 5: My sister ............... for you since yesterday.

     A. is looking                 B. was looking              C. has been looking      D. looked

Question 6: I ................ Texas State University now.

     A. am attending            B. attend                       C. was attending           D. attended

Question 7: He has been selling motorbikes..............................

     A. ten years ago            B. Since ten years         C. for ten years ago      D. for ten years

Question 8: Where is John? – He .............. his car in the garage.

     A. repairs                      B. is repairing                C. has repaired              D. repaired

Question 9: I love this film. I .................... it four or five times already.

     A. see                            B. have seen                  C. had seen                   D. will see

Question 10: Have you visited any European countries?

Yes. I .............. Spain and Italy two years ago.

     A. visited                      B. have visited              C. had visited               D. will visit

Question 11: They .............. table tennis when their father comes back home.

     A. will play                   B. will be playing          C. play                          D. would play

Question 12: By Christmas, I .................for Mr. Smith for six years.

     A. shall have been working                                B. shall work

     C. have been working                                        D. shall be working

Question 13: She ............... the living room when she heard a strange noise in the kitchen.

     A. has cleaned              B. has been                   C. cleaning                    D. was cleaning

Question 14: I envy you. At five tomorrow you ............ some tan on the beach at the seaside.

     A. will get                                                           B. will be getting         

     C. will have gotten                                             D. will have been getting

Question 15: You arrived two days ago. You are going to leave next Sunday. By the time you leave, you ........... nine days here.

     A. spend                       B. have spent                C. are spending             D. will have spent

Question 16: Where is he? I ............... for him since three o'clock!

     A. am waiting               B. have been waiting    C. was waiting              D. had been waiting

Question 17: I went to Belgium last month. I ............... there before. It's a beautiful country.

     A. have never been       B. had never been         C. never was                 D. never been

Question 18: He said that his mother would be very upset when she .............. that he had lost his job.

     A. learns                        B. learned                     C. had learned              D. would learn

Question 19: I can't leave now. I ................... for an important telephone call.

     A. wait                          B. am waiting               C. had been waiting      D. was waiting

Question 20: I have been waiting for you ..................

     A. since early morning  B. since 9a.m                C. for two hours           D. All are correct

Question 21: Almost everyone ........... for home by the time we arrived.

     A. leave                         B. left                            C. leaves                       D. had left

Question 22: By the age of 25, he ................. two famous novels.

     A. wrote                        B. writes                       C. has written               D. had written

Question 23: What does she do? – She ................ the piano in a local orchestra.

     A. plays                         B. played                      C. has played                D. is playing

Question 24: I couldn't cut the grass because the lawn mower ....... a few days previously.

     A. broke down              B. has been broken       C. had broken down     D. breaks down

Question 25: He must be very hungry. He ................ anything in three days.

     A. didn't eat                  B. hasn't eaten              C. hadn't eaten              D. wasn't eating

Question 26: First he ................... as a salesman, then as a night clerk, and after that he quit his job and became a writer.

     A. worked                     B. has worked               C. had worked              D. had been working

Question 27: After I ...........lunch, I looked for my bag.

     A. had                           B. had had                    C. have has                   D. have had

Question 28: By the end of next year, George ............... English for two years.

     A. will have learned      B. will learn                  C. has learned               D. would learn

Question 29: I usually ............. to work by bus. It takes me about forty minutes to get to work by bus.

     A. go                             B. am going                  C. have gone                 D. have been going

Question 30: Yesterday my daughter flew in an airplane for the first time in her life. She................... in an airplane before.

     A. has never flown       B. was never flying       C. had never flown       D. had flown

Question 31: Are you going to Lena's party? – No. I ........... home tonight. I'm a little tired.

     A. stay                          B. am staying                C. stayed                       D. stayed

Question 32: When the first child was born, they .............for three years.

     A. have been married                                         B. had been married     

     C. will been married                                           D. will have been married

Question 33: I think the weather ......nice later.

     A. will be                      B. be                             C. had                           D. has been

Question 34: She ...............very angry when she knows this.

     A. shall be                     B. has been                   C. will have been          D. will be

Question 35: Tom and Mary ............. for Vietnam tomorrow.

     A. leave                         B. are leaving                C. leaving                      D. are left

Question 36: He always ..................for a walk in the evening.

     A. go                             B. is going                     C. goes                          D. going

Question 37: Tomorrow I .................my grandparents.

     A. am going to visit      B. will have visited       C. have visited              D. visit

Question 38: I .............. to the same barber since last year.

     A. am going                  B. have been going       C. go                             D. had gone

Question 39: Her father ............... when she was a small girl.

     A. dies                          B. died                          C. has died                    D. had died

Question 40: I’m going on holiday on Saturday. This time next week I .................on a beach in the sea.

     A. will lie                      B. am lying                   C. will be lying             D. should be lying

Question 41: Pasteur ...................in the 19th century.

     A. was living                 B. lived                         C. had lived                  D. has lived

Question 42: He … to school when he had a puncture.

     A. shall drive                B. am driving                C. drove                        D. was driving

Question 43: There … some good news about my family lately.

     A. is                              B. were                         C. has been                   D. have been

Question 44: Since 1980, scientists all over the world … a lot of things to fight against AIDS.

     A. have done                B. are going                  C. did                            D. had done

Question 45: At present, they … at their office.

     A. have worked            B. are going to work     C. are working              D. have been working

Question 46: Whenever my little sister …, all of us will run to her.

     A. cries                          B. will cry                     C. would cry                 D. cried

Question 47: Yesterday I … in the park when I saw Dick playing football.

     A. was walking             B. is walking                 C. has walked               D. has been walking

Question 48: I … a film for two years up to now.

     A. don’t see                  B. haven’t seen             C. won’t see                  D. didn’t see

Question 49: Peter … for her wife’s letter since last Friday. Now he hasn’t received yet.

     A. was waiting              B. waits                         C. waited                      D. has been waiting

Question 50: I’m feeling sick. I ..........................so much chocolate last night.

     A. needn’t to eat                                                B. did not eat               

     C. musn’t eat                                                      D. shouldn’t have eaten

ĐÁP ÁN

1-C

2-A

3-B

4-A

5-C

6-A

7-D

8-B

9-B

10-A

11-B

12-A

13-D

14-B

15-D

16-B

17-B

18-B

19-B

20-D

21-D

22-D

23-A

24-C

25-B

26-A

27-B

28-A

29-A

30-C

31-B

32-B

33-A

34-D

35-B

36-C

37-A

38-B

39-B

40-C

41-B

42-D

43-C

44-A

45-C

46-A

47-A

48-B

49-D

50-D


Bình luận

Ảnh đại diện của bạn