KIỂM TRA ĐỘNG TỪ TRÁI NGHĨA CÓ ĐÁP ÁN

KIỂM TRA ĐỘNG TỪ TRÁI NGHĨA CÓ ĐÁP ÁN

97 21/10/2018

KIỂM TRA ĐỘNG TỪ TRÁI NGHĨA CÓ ĐÁP ÁN



 LÀM BÀI TỐT NHA


ĐỌC THÊM: PAST2- KIỂM TRA ĐỘNG TỪ TRÁI NGHĨA CÓ ĐÁP ÁN
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to

   the underlined part in each of the following questions.

Câu 1: He was asked to account for his presence at the scene of crime.

A. complain               B. exchange               C. explain      D. arrange

Câu 2: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.

A. effects                   B. symptoms             C. hints           D. demonstrations

Câu 3: I’ll take the new job whose salary is fantastic.

A. reasonable            B. acceptable            C. pretty high            D. wonderful

Câu 4: I could see the finish line and thought I was home and dry.

A. hopeless    B. hopeful      C. successful             D. unsuccessful

Câu 5: Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.

A. Artifacts   B. Pottery     C. Rugs          D. Textiles

Câu 6: Though many scientific breakthroughs have resulted from mishaps it has taken brilliant hinkers to recognize their potential.

A. accidents B. misunderstandings          C. incidentals            D. misfortunes

Câu7:The shopassistant was totally bewildered by the customer's behavior.

A. disgusted        B. puzzled         C. angry            D.upset

Câu8:He didn't bat an eyelid   when he realized he failed the exam again.

A.wasn't happy      B.didn't want to  see         C.didn't show surprise      D.didn't care

Câu9:RalphNader was the most prominent leader of theU.S consumer protection movement.

A. casual           B. significant     C. promiscuous      D.aggressive

Câu10:Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagarafalls.

A.come without knowing what they will see       B.come in large numbers

C.come out of boredom                                           D.come by plane

Câu11:Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.

A. record        B. shine         C. categorize             D.diversify

Câu12:She is always diplomatic when she deals with angry students.

A. strict     B. outspoken         C. firm              D.tactful

Câu13:Roget's Thesaurus , a collection of English words and phrases,  was originally arranged by the ideas They express rather than by alphabetical order.

A. restricted       B.aswellas           C. unless           D.insteadof

Câu14:With the dawn of space exploration,the notion that atmospheric conditions on Earth may be unique In the solar system was strengthened.

A. outcome    B. continuation        C. beginning        D.expansion

Câu15:Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.

A. arrive  B. return  C. enter          D.visit

Câu16:This tape stry has a very complicated pattern.

A. obsolete         B. intricate         C. ultimate         D.appropriate

Câu17:During the Great Depression, there were many wanderers who traveled on the railroads and

Camped along the tracks.

A. veterans          B. tyros      C. vagabonds         D.zealots

Câu18:We decided to pay for the furniture on the installment plan.

A. monthly payment           B.cash and carry       C. credit card            D.piece by piece

Câu19:The last week of classes is always very busy because students are taking examinations, making applications to the University, and extending their visas.

A. hectic          B. eccentric             C. fanatic       D.prolific

 

Câu20:The drought was finally over as the fall brought in some welcome rain.

A. heatware                     B. harvest                  C. summer                 D.aridity

Câu21:When their rent increased from 200 to 400 a month, they protested against such a tremendous

increase.

A. light      B. huge       C. tiring  D.difficult

Câu22:  In1952,Akihito was officially proclaimed heir to the Japanese throne.

A. installed          B. declared    C. denounced            D. advised

Câu23: The augmentation in the population has created a fuel shortage.

A. increase          B. necessity   C. demand     D. decrease

Câu 24: If we had taken his sage advice, we wouldn’t be in so much trouble now.

A. willing            B. sturdy        C. wise           D. eager

Câu 25: A mediocre student who gets low grades will have trouble getting into an Ivy League college.

A. average           B. lazy           C. moronic    D. diligent

Câu 26: The politician’s conviction for tax fraud jeopardized his future in public life.

A. rejuvenated B. penalized C. jettisoned D. endangered

Câu 27: This is the instance where big, obvious non-verbal signals are appropriate.

A. situation          B. attention    C. place          D. matter

Câu 28: He had never experienced such discourtesy towards the president as it occurred at the annual

meeting in May.

A. politeness       B. rudeness    C. encouragement                D. measurement

A. lễ phép            B. thô lỗ         C. khuyến khích       D. đo lường

Câu 29: Parents interpret facial and vocal expressions as indicators of how a baby is feeling.

A. translate          B. understand            C. read            D. comprehend

Câu 30: The law applies to everyone irrespective of race, creed, or colour.

A. disrespectful             B. regardless C. considering           D. in spite


Đáp án:

1.      C

2.      C

3.      D

4.      C

5.      C

6.      A

7.      B

8.      C

9.      B

10. B

11. C

12. D

13. D

14. C

15. A

16. B

17. C

18. A

19. A

20. D

21. B

22. B

23. A

24. C

25. A

26. D

27. A

28. B

29. B

30. B

BÌNH LUẬN

Ảnh đại diện của bạn